Friday, 16 September 2011

CBox VS Shoutmix


Anda menggunakan CBox atau Shoutmix ??

Lat'z dulu gunakan Cbox tapi kemudian mengunakan Shoutmix..Tu pun secara kebetulan je tukar sebab tengok shoutmix blogger lain cantik & cute..Lat'z masuk dalam dunia blog ni penghujung Julai 2011 lepas..belum lagi 2 bulan..(O.o)

Sepanjang Lat'z blogwalking selama ini, baru Lat'z sedar bahawa CBox dan Shoutmix ada perbezaannya..Lat'z lebih suka dengan shoutmix berbanding CBox..Kenapa??

Sebab shoutmix akan secara automatik letakkan nama & url blog anda..anda cuma perlu taip mesej je kat shoutmix blogger lain bagi meninggalkan jejak anda..manakala CBox pula anda terpaksa mengisi nama & url blog anda dan mesej anda sekiranya anda ingin meninggalkan jejak anda..

Kadang2 bila Lat'z buat blogwalking..Lat'z lebih suka tinggalkan jejak sekiranya pemilik blog itu menggunakan Shoutmix..(malas nak taip nama & url)..hehe..kadang2 kalau Lat'z blogwalking kat pemilik blog yang menggunakan CBox,Lat'z terpaksa copy paste url last entry Lat'z..(O.o)..kadang2 tak tinggalkan jejak langsung...pergi menyinggah kat blog orang tapi tak bagitaupun yang Lat'z ada singgah..Takpe tolong dia up trafik blog dia..hehe..

Ini hanya pandangan Lat'z..tak tahu pula dengan anda..mana satukah pilihan anda??

CBox atau Shoutmix??
Bagi yang masih baru dalam dunia blog..elok guna Shoutmix bagi senangkan diri anda dan orang lain..(^.^)  

8 comments:

Pendamba Mawar said...

lebih suka shoutmix dar cbox..cbb shoutmix store maklumat kita.

Lady Diana @ Lat'z said...

@Pendamba Mawaryup..betul tu..(^.^)

Emilly Amisa said...

xpenah gna shoutmix~ ntah... mcm sama je... dua2 pun save info~ =.= bg emi la...

Lady Diana @ Lat'z said...

@Emilly Amisatak sama la emi..tiap kali Lat'z pergi blog yg guna Cbox info nama & url website tiada..

Si Manis Butterfly said...

Shoutmix paling best.....hihi...

Mialia said...

tak suka cbox.. haha

Lady Diana @ Lat'z said...

@Si Manis Butterflyyup...shoutmix best kan..

Lady Diana @ Lat'z said...

@MialiaLat'z juga tak suka Cbox..

Penaja Blog