Saturday, 6 August 2011

Facebook Virus Chat..

Kebanyakan kita pasti ada akaun facebook. Akhir2 ini..ada sejenis virus yang dikenali sebagai Facebook virus chat...


Cuba tengok gambar yang Lat'z ambil kat atas tu...anak panah sebelah kanan tu merupakan kawan anda yang memang online pada masa tu...senang je kalau nak tau dia online ke tidak...kalau ada lampu hijau di sebelah kanan tandanya memang la betul mereka online..selamat kalau mereka chatting dengan anda...tapi yang anak panah sebelah kiri pula merupakan senarai kawan dalam chat yang tak online pun...kalau tetiba je mereka ni chat dengan anda..maka, ayat yang akan keluar ialah
  "hi.how are you"
kalau anda reply chat tersebut maka ayat yang akan keluar ialah
" wanna laugh?"
kalau anda reply juga lagi..di hujungnya akan diberikan 1 link untuk anda klik & sekiranya anda pergi link tersebut anda akan diminta untuk install "flash player"
dan bila anda klik install..virus mula menyerang laktop anda & laktop anda akan terpadam....

oleh itu,kalau tetiba je kawan anda chat dengan mengatakan ayat seperti di atas.
jangan reply chat tersebut..!!!

Pastikan anda sentiasa peka samada rakan fb anda online @ offline dengan melihat lampu hijau di sebelah kanan chat box.



2 comments:

Nizam Ijam said...

masalah jugak dengan menda ni semua..

Lady Diana @ Lat'z said...

saya dah kena virus ni..terpaksa 4mat laktop..dh tau tu mmg virus..tangan gatal juga nak klik..hehe

Penaja Blog