Saturday, 6 August 2011

Review blog boleh menang..(^.^)




Lat'z join contest review & menang yang diadakan oleh Cik Salwa..
kepada rakan2 blogger lain yang nak join..klik je link di bawah header cik salwa kat atas tu k..(^.^)

kepada Cik Salwa : 
Sorry ye..Lat'z tak faham pada mula2nya apa maksud review & menang ni...so Lat'z blogwalking untuk melihat contoh rakan blog yang ada join contest ni...Lat'z masih baru lagi dlam dunia blogger ni...sila beri tunjuk ajar..(^.^).. nasib juga Cik Salwa ada komen kat post Lat'z bertanyakan ttg mana reviewnya??


Sekarang Lat'z mulakan sesi review blog Cik Salwa..(^.^)

1. Header  Cik Salwa: 

komen : simple & bersesuaian dengan tema blog yang berwarna pink..(^.^)..pink ia cute..

2.  Ruang 'advertise here' Cik Salwa

 komen : Sangat baik kerana inilah ruang yang paling Lat'z suka kerana dapat promote blog rakan2 blogger yang lain yang singgah di blog Cik Salwa....tengok tu..iklan ke 2 tu le logo blog Lat'z..hehe..(^.^)..terima kasih ya..kerana ruang tu..Lat'z nak buat juga tapi belum tau macam mana nak buat..(O.o)

3.  Shout box Cik Salwa..

komen : unik...mula2 Lat'z blogwalking kat blog Cik Salwa..Lat'z tercari2 mana shout box Cik Salwa ni?? pastu bari perasan..di situ rupanye..(^.^)..tersembunyi...jimat ruang blog..tapi bila d'klik buka menjadi..

Lat'z tinggal kat msg kat chat box..(^.^)

4.  Banner Cik Salwa



komen : cun sangat..suka dengan panda tu..(^.^)
Lat'z belum lagi buat banner..(O.o)

5. Bahagian Follower Cik Salwa 

Komen : Strategik juga..sebab selalunye bila org datang singgah memang akan pergi cari shout box..kalau dia nak follow..dia akan trus  klik follow sebab shout box kat bawah follower site. Princess angel tu le Lat'z..hehe..Lat'z follow walaupun Cik Salwa kata tak perlu follow join contest ni..(^.^)..

6. Entry Cik Salwa

komen : Entry yang menarik kerana pasti ramai yang nak join contest...cuma pastikan Cik Salwa membuat penjelasan yang betul supaya blogger lain yang nak join faham apa syarat2nya..Lat'z kata macam tu sbb Lat'z tak faham apa yang dmaksudkan oleh Cik Salwa pada mulanya...(O.o)

kalau cik Salwa explain betul2 tak ler orang salah faham & atas tu entry Cik Salwa yang explain ttg contest yang Cik Salwa buat...

7. Font size Cik Salwa


komen : kecik sangat...boleh besar sikit tak?? hehe..(^.^)

8. Ruang iklan Cik Salwa 




komen : ok sebab cuma ada 2 iklan..tak banyak sangat kerana banyak iklan akan menyemakkan blog & mungkin akan melambatkan loading blog

9.  Bahagian komen Cik Salwa


komen : simple & ok..tapi Lat'z pernah jumpa ruang komen blogger lain yang lbh baik..

10. Bahagian Archieve Cik Salwa

komen : simple & nice (^.^)

11. Logo blog


komen : takde logo blog..hehe..sila klik logo di atas untuk dapatkan design logo free..(^.^)

12. Cursor Cik Salwa



komen : ubah cursor untuk membuatkan blogger lain akan kata 'wow' bila masuk ke blog Cik Salwa..hehe..(^.^) sila klik  tukar cursor dan bubble cursor untuk tutorial cursor..

Sekian saja review & komen Lat'z tentang blog Cik Salwa...
Harap maaf kalau ada komen yang menyinggung...

2 comments:

salwaismail said...

thanks again! best review setakat ni. :)

Lady Diana @ Lat'z said...

hehe..thanks..(^.^)

Penaja Blog