Sunday, 28 August 2011

Couple Yang Over2 Di FB

fNi Lat'z nak cerita sikit tentang perangai dan tingkah laku remaja2 yang tak senonoh di FB..apalah dah jadi dengan remaja zaman sekarang??? Pasti ramai yang ada terjumpa pasangan kekasih dalam Fb yang meggunakan wall FB untuk meluahkan kata2 cinta sesama diri..tidak malu ke??? (O.o) ..mentang2lah FB tu free tak perlu reload macam handphone dan FB memang sentiasa free punya..tak abis kredit FB..(^.^)

Sekarang ni...pasangan cuma pasangan kekasih tetapi ada yang letak "engage" .."married"...emm...gatal sangat nak kawin ke?? Korang ingat senang ke hidup berumahtangga ni?? (O.o) ..Bila dah kawin nanti baru U rasa...bahagia tak bahagia..u ja merasa..masa tu menyesal...

Cuba tengok print screen yang Lat'z ambik..pasangan kekasih yang tak tau malu..meluat Lat'z tengok..
Bawah ni si perempuan punya...cuma anda lihat..nama di Fb pun kat hujung ditambah dalam kurungan **** punya...


bawah ni FB kekasih perempuan kat atas tu..(0.o)


Kenapa perlu nak menyatakan "punya" tu?? Takut kena rampas ke???
bukan saja Lat'z..orang lain tengok pun tentu rasa meluat dan geli-geliman tengok wall mereka berdua...

Tak kisah la nak bersayang2 dalam FB tapi andai kata suatu hari nanti...mereka berdua ni putus hubungan @ break...pasti orang akan ketawa dan ingat kembali dengan aksi cinta-cintun mereka suatu ketika dulu...

Masa bercouple memanglah bersayang2..esok lusa bila dah kawin..silap2 tangan yang melayang...(O.o)
Bukannya Lat'z cemburu dengan kebahagiaan orang...Lat'z nak beri pengajaran dan peringatan kepada remaja2 di luar sana...jangan terlalu asyik bercinta...fokus dengan pelajaran...kalau belum bekerjaya..fokus dengan kerjaya..

Jangan mengejar cinta..biarlah cinta yang mengejar kita
..kerana biarlah kita mengejar kejayaan dalam hidup..bukan apa zaman sekarang banyak yang kawin muda...gatal nak kawin..tapi bila sudah merasa alam perkahwinan itu...mereka akan timbul rasa menyesal di hati..sebab tu la banyak kes penceraian berlaku...

Hidup tidak seindah seperti yang diimpikan
bagi mereka yang sudah berumahtangga saja yang lebih mengetahui...si isteri banyak mengeluh dengan sikap dan perangai suami..masa bercouple memanglah semuanya manis..bila dah kahwin..semua rasa ada..(O.o)

Sahabat boleh menjadi pasangan kekasih tetapi adakah pasangan kekasih yang putus akan menjadi sahabat??
Kebanyakan couple yang putus hubungan jarang menjadi sahabat semula..kebanyakan mereka menjadi musuh...masa menjadi kekasih sering mengucapakan kata2 manis..tetapi bila sudah putus..kata2 benci yang akan diucapkan..

sama2lah kita melihat dan menilai kes remaja yang over di FB ni...(O.o)


3 comments:

♥CIK IERA♥ said...

haha betol tuh..kadang-kadang siap berpapa-mama lagi kat wall...bile tengok info, laaaa budak form3 baru...=..="

Lady Diana @ Lat'z said...

@♥CIK IERA♥

Cik iera : yela...pelik2 remaja zaman sekarang...

Chachos Cheezy Wedges said...

slmt hari raya aidilfitri minal aidzin wal faidzin... maaf zahir & batin.. peace2!! ^___^

Penaja Blog