Monday, 22 August 2011

Contest : Menguji minda by LadyDiana

Hehe..Lat'z nak buat contest ni..1st time buat ni...
Contestnya adalah seperti di bawah..(^.^)

Soalan pertama :

Dalam sebuah rumah ada 8 orang gadis..
Setiap gadis ada 8 ekor kucing..
Setiap kucing menangkap 8 ekor tikus..
Berapakan bilangan 

1. Kepala di rumah itu??
2. Kaki di rumah itu??
3. Mata di rumah itu??

Soalan kedua :

Badanku hijau..mataku merah..aku berjalan mengundur..
Siapa aku??

Soalan ketiga :

Dua tolak satu = ?? 

Soalan keempat :

Seekor burung terbang di udara,tiba2 sebuah kapal terbang melimpas burung tersebut. Tiba2 burung itu jatuh ke tanah. kenapa burung tu jatuh??

Soalan ke 5 :

Pak Ali ada sebuah kebun buah. Dalam kebun buah tersebut ditanam bermacam2 buah. Pada suatu hari, kebun tersebut terbakar. Tetapi hanya 3 jenih buah yang tidak terbakar.  Nyatakan 3 jenis buah yang tidak terbakar.


Hadiah berupakan Top-up RM10..(^.^)


Nak join contest ni senang je ..
  1. Anda mesti jadi follower Lat'z...
  2. Buat 1 entry  yang bertajuk "Contest : Menguji minda by LadyDiana " bagi menjawab soalan di atas..copy pastekan image tanda soal yang hijau kat atas tu..dan diikuti dengan jawapan anda...anda mesti menggalakkan rakan anda untuk join contest ini juga dengan tag rakan2 anda..tak kisah lah berapa orang tapi pastikan rakan yang anda tag itu tahu dan join contest ni..(^.^)..
  3. Selepas mengikuti syarat2 di atas, tinggalkan link entry anda di ruang komen di bawah..
  4. Pemenang adalah berdasarkan siapa yang dapat menjawab dengan tepat KELIMA2 soalan di atas..
  5. Pemenang akan diumukan melalui entry yang akan dibuat oleh Lat'z...
Tarikh tutup : bila dah jumpa pemenang yang bijaksana itu...(^.^)

Nota : Kalau ada 2 peserta yang mempunyai jawapan yang tepat..Lat'z akan pilih berdasarkan siapa yang dulu tinggalkan link di ruang komen...


Apa tunggu lagi..jom la join...kalau dapat jawab dengan betul dapat Top-up RM10..!!  (^.^)

5 comments:

pCL [p@kcikLie] said...

susahnya..satu solalan pn blm dpt jawab..memnag lemb la...

**NH-Nurul Hidayah** said...

yuyue join..da siap!!..ehehehe..kalau menang..kena kongsi ngn nan..coz der satu soalan yuyue tanya nan..ehehhe :p

http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/08/contest-menguji-minda-by-ladydiana.html

**NH-Nurul Hidayah** said...

alaaa..no berapa salah??

**NH-Nurul Hidayah** said...

http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/08/contest-menguji-minda-by-ladydiana.html

dah betulkan balik...ehehe...nan yg tolong..pening yuyue..dah lar taa berapa sehat >_<

Intan Nabilah said...

http://intannabilahzaini.blogspot.com/2011/08/contest-menguji-minda-by-ladydiana.html

Penaja Blog