Butter nestum prawns..
Bahan2:
Udang
Nestum
Susu tepung
Gula
Garam
Ajinamoto
Butter
1. Gaulkan udang bersama garam n ajinamoto. Bykkan ajinamoto utk garing & meranggupkan udang.
2. Panaskan minyak dalam jumlah yg byk.
3. Goreng udang,pastikan udang tenggelam dlm minyak. Ketepikan bila sudah masak.
4. Panaskan kuali dan cairkan butter.
5. Masukkan udang & gaulkan. Kemudian masukkan susu tepung dengan menabur di seluruh udang diikuti dengan nestum. Taburkan sedikit gula utk rasa kemanisan. Taburkan susu tepung & nestum sehingga sebati & menyelitupi seluruh udang.
Selamat mencuba..^.^
Bahan2:
Udang
Nestum
Susu tepung
Gula
Garam
Ajinamoto
Butter
1. Gaulkan udang bersama garam n ajinamoto. Bykkan ajinamoto utk garing & meranggupkan udang.
2. Panaskan minyak dalam jumlah yg byk.
3. Goreng udang,pastikan udang tenggelam dlm minyak. Ketepikan bila sudah masak.
4. Panaskan kuali dan cairkan butter.
5. Masukkan udang & gaulkan. Kemudian masukkan susu tepung dengan menabur di seluruh udang diikuti dengan nestum. Taburkan sedikit gula utk rasa kemanisan. Taburkan susu tepung & nestum sehingga sebati & menyelitupi seluruh udang.
Selamat mencuba..^.^
No comments:
Post a Comment