Sunday, 1 January 2012

Shoutmix Mengenakan Bayaran?? Guna Fibox..




Seperti yang sedia maklum..
Shoutmix telah menamatkan perkhidmatannya yang secara percuma dan mengenakan bayaran kepada pengguna yang masih ingin menggunakan perkhidmatan Shoutmix..

Lat'z nak perkenalkan sejenis chat box yang FREE..iaitu Fibox
Klik >> SINI << untuk daftar dengan Fibox..

Bagaimana mana rupa Fibox?


Beginilah rupanya..

Macam mana nak daftar dan letakkan di dalam blog..ikutilah Tutorial di bawah ini...^.^

Anda pergi klik laman >>Fibox<<..nampak tak SIGN UP buuton yang warna oren tu? Klik je..

Pastu akan keluar laman seperti ini.


Anda pilihlah samada nak daftar guna Facebook atau guna email..kalau nak guna email..anda isilah email dan password anda..dan kalau nak guna Facebook..klik je LOGIN WITH FACEBOOK tu...^.^.

Pastu akan keluar page seperti ini..
Anda diminta untuk create nama shoubox anda..



Selepas creata akan keluar page seperti ini..


Klik Settings dan customize la bagaimana rupa Fibox anda..^.^
Adjust berapa ketinggian Fibox anda..
Kod HTML untuk diletakkan dalam Blog boleh didapati di bawah apabila anda klik Overview..
Ada tertulis nota di bawah berbunyi :
"Copy and paste the embed codes below to your website."
Langkah yang sama seperti anda ingin letak di blog anda..

Pergi 
Dashboard - Design - Add Gadget - HTML

dan copy pastekan kod HTML Fibox anda..^.^

5 comments:

!! YaNa YassiN !! said...

Thanks sharing,..:))

ceriteraliyana said...

thanx dear f0r the info =))

*nnt nk tukar ^^

Lady Diana @ Lat'z said...

@!! YaNa YassiN !!welcome..^.^

Lady Diana @ Lat'z said...

@ceriteraliyanaur welcome..^.^

logorithm said...

@ceriteraliyana
Masa mula-mula guna rasa macam leceh. Kena biasakan.

I like dia punya emoticons. :-)

Boleh dipertimbangkan suatu hari nanti...


Terbaru dari Logokoko:

[18ST (sendiri tanggung)] Nampak panties amoy berwarna shocking pink!

[U] Hari terakhir bekerja untuk tahun 2011

[10PG] Kain pelikat Tok Imam tersepit kat celah punggung

Penaja Blog